Sous les Vents

 
 

Sous les Vents ligt midden in het Franse natuurpark de Morvan in Bourgondië. Van oorsprong is Sous les Vents een maison de journalier, een daglonerswoning. Het oudste deel stamt uit 1810. Het huis biedt 120 m2 woonplezier en ligt pal op het zuiden en vrij op ruim 8600 m2 grond.


Vanaf Sous les Vents is er een schitterend uitzicht op het Lac de Pannecière en omliggende bergen. Achter het huis, verder de berg op, ligt het gehucht Les Quatre Vents, de Vier Winden. Vandaar de naam van het huis: Sous les Vents, onder de winden.

In april 2003 is Sous les Vents in eigendom gekomen van Anne de Wit en Robert Giesberts.

Sous les Vents is voorzien van alle comfort met douche, twee WC’s, gasfornuis en houtkachel. Het gehele dak is in 2003 vernieuwd. Later is er een nieuwe schuur achter het huis gemaakt. In april 2010 is er een nieuwe keuken en badkamer gemaakt. Tussen 2014 en 2018 is de electriciteit vernieuwd.

 

Het natuurpark de Morvan in Bourgondië is zo groot als provincie Utrecht. Het kent uitgestrekte oeroude (loof)bossen, meanderende waterlopen, weilanden, beukenhagen, holle wegen en andere fraaie wandelpaden. Het centrale deel is sterk heuvelachtig. Noordelijk en zuidelijk is het meer glooiend. 

Zoekt u voor de zomerperiode een verblijf dichter bij huis?

Kijk dan ook eens hier!


In de Morvan tippen wij ook het aanbod op villatypique.